1970'te doğdu, talebelik, öğretmenlik, vaizlik, yazmak, en önemlisi annelik bütün hayatı

22 Eylül 2016 Perşembe

SUFFE İSLAMİ İLİMLER PROGRAMI


Suffe İslami İlimler Programı, her yönden yetişmiş, kendi alanında yeterliliğe sahip olan, dünyayı İslam’ın bakış açısıyla görebilen, ülkesinde ve dünyada etkili, tüm zamanlara yön verebilecek irfan sahibi Müslüman ilim adamları ve toplum önderleri yetiştirmek maksadıyla oluşturulmuştur.
Programın uygulanmasında düsturumuz, “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” ilahi kelamı olacaktır.
İlim başı zahmet, sonu rahmet olan uzun ve meşakkatli bir yolculuktur. Bu yolda başarılı olmak için önümüze çıkan engellere takılmadan, yılmadan, azim ve gayretle devam şarttır. Resulullah (s.a.v.), “Yer ve gök ahalisi âlimlere gece ve gündüz dua ederler,” buyurmuştur.
Suffe İslami İlimler Programı, ilim öğrenmek, akademisyen veya araştırmacı olmak, insanlığa hizmet etmek isteyen,  her meslek dalından lisans veya yüksek lisans döneminde okuyan kız öğrenciler içindir.
Dersler Yönetim Kurulu tarafından belirlenen bir programla devam ettirilecek ve ihtiyaca göre düzenlenebilecektir.
Dört yıl devam edecek olan programda Kur’an-ı Kerim tilaveti, Klasik ve Modern Arapça, Usul İlimleri, Temel Dini ilimler, Sosyal Bilimlere Giriş ve İslam Kültür Hazinesinden seçilmiş dersler olacaktır.
Öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun olarak barınma, yemek, ulaşım gibi konularda destek sağlanması, ikinci bir yabancı dil öğrenmelerine yardımcı olunması hedeflenmektedir.
Suffe İslami İlimler Programına öğrenci kabulü, başvuru formlarının değerlendirilmesinin ardından mülakatla gerçekleştirilecektir.
Öğrenci kabulünde not ortalamaları 3 ve üzeri olan öğrencilere öncelik tanınacaktır. Ayrıca lisansa yeni başlamış olmak, hafız olmak, sosyal aktivitelere katılıyor olmak, en az bir dili belli bir seviyede öğrenmiş olmak tercihte öncelik sebebi olacaktır.
Öğrencilerin programa devam ettikleri süre içinde lisans eğitiminde başarılı olması, derslere aksatmadan devam etmeleri, kendilerinden beklenen yükümlülükleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Öğrenci kendisinden beklenen hususları yerine getirmediğinde programla ilişiği kesilecektir.
Programa katılmak isteyenler aşağıdaki adrese mail atarak veya telefonla başvurabileceklerdir. Formu dolduran öğrencilere mülakat tarihi ayrıca bildirilecektir.
GMK Bulvarı, 84 Maltepe/ Ankara
05325519037

05432571902

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder